Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σινδόνη του Τορίνο - Έτσι έμοιαζε ο Χριστός - ΒΙΝΤΕΟ

 Η τεχνητή νοημοσύνη μας έχει δώσει δυνατότητες που δεν μπορούσαμε ούτε να φανταστούμε λίγα χρόνια πριν, δυνατότητες που δεν σας κρύβω πως με ανησυχούν για το μέλλον και ότι αυτό μας επιφυλάσσει, όμως για την ώρα επιλέγω να εκμεταλλευτώ όσο μπορώ τα θετικά στοιχεία των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης . Δείτε το ευρύτερα σαν το διαδίκτυο όπου αν θα το χρησιμοποιήσουμε θετικά ή αρνητικά είναι στην δική μας ευχέρεια . 

 Έτσι λοιπόν, αλίευσα από το διαδίκτυο το παρακάτω βίντεο, όπου η  τεχνητή νοημοσύνη μελετώντας την Σινδόνη του Τορίνο (το σάβανο του Χριστού) έκανε μια αναπαράσταση προσεγγίζοντας την μορφή  του  Ιησού Χριστού . 


Ποια είναι η Σινδόνη του Τορίνο και η ιστορία της ;

Η Σινδόνη του Τορίνο είναι ένα αρχαίο κίτρινο λινό ύφασμα που φέρει την εικόνα ενός άνδρα καλυμμένου με σταγόνες αίματος, η θέση του οποίου ταιριάζει σε θάνατο από σταύρωση. Φιλοξενείται στο Τορίνο της Ιταλίας για περισσότερο από 400 χρόνια και πολλοί πιστεύουν ότι είναι η εικόνα του Ιησού Χριστού.

  Το μέγεθός του είναι 4,35 μέτρα μακρύ, 1,1 μέτρα πλατύ, και η Σινδόνη είναι υφασμένη από λινό με ύφανση ψαροκόκαλου από ίνες κοινού λιναριού που χρησιμοποιούνταν την εποχή του Χριστού. Η εικόνα της Σινδόνης είναι η εμπρόσθια και η οπίσθια όψη ενός Καυκάσιου άνδρα, περίπου 30 ετών, γύρω στα 1,80 ύψος και βάρος περίπου 77 κιλά. 

Σε όλη την εικόνα υπάρχουν κηλίδες αίματος που ανταποκρίνονται σε θάνατο από σταύρωση. 

[πηγή πληροφοριών ΟΟΔΕ]

Επιστημονικές έρευνες για την Σινδόνη του Τορίνο

 Ιταλοί ερευνητές που χρησιμοποίησαν μια νέα τεχνική που περιελάμβανε ακτίνες Χ για να χρονολογήσουν το υλικό επιβεβαίωσαν ότι κατασκευάστηκε γύρω στην εποχή του Ιησού πριν από περίπου 2.000 χρόνια!

Λένε ότι τα χρονοδιαγράμματα προσθέτουν αξιοπιστία στην ιδέα ότι το αχνό, αιματοβαμμένο σχέδιο ενός άνδρα με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά τύλιξε το νεκρό σώμα του Ιησού.

Η Αγία Γραφή αναφέρει ότι ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία τύλιξε το σώμα του Ιησού σε ένα λινό σάβανο και το τοποθέτησε μέσα στον τάφο. 
 Τα εδάφια 27:59-60 στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, αναφέρουν: «Τότε ο Ιωσήφ πήρε το σώμα και το τύλιξε σε ένα νέο λινό ύφασμα. Έβαλε το σώμα του Ιησού σε έναν νέο τάφο που είχε σκάψει σε έναν τοίχο από βράχο. Έπειτα έκλεισε τον τάφο κυλώντας μια πολύ μεγάλη πέτρα για να καλύψει την είσοδο. Αφού το έκανε αυτό, έφυγε »
[πηγή πληροφοριών DailyMail ]

Σημείο αμφιλεγόμενο 

Το 1988, η Σινδόνη του Τορίνου χρονολογήθηκε με τον άνθρακα 14 από τρία διαφορετικά εργαστήρια. Και τα τρία το χρονολόγησαν μεταξύ του 1260 μ.Χ. και του 1390 μ.Χ. 
 Όμως, έχουν εγερθεί ανησυχίες σχετικά με την ακρίβεια των μετρήσεων. Ζωντανοί μύκητες και βακτήρια έχουν ανακαλυφθεί πάνω στο ύφασμα, δημιουργώντας ένα «βιο-πλαστικό στρώμα» το οποίο μπορεί να παροδηγήσει την χρονολόγηση με τον άνθρακα 14. 
 Ο Harry Grove, που διεύθυνε το τεστ με τον άνθρακα 14, δήλωσε ότι το μικρόβιο είναι μια «ανάπτυξη που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά… αυτό αξίζει περισσότερο λεπτομερή έρευνα».
  Το τμήμα της Σινδόνης που χρησιμοποιήθηκε για το ραδιομετρικό τεστ, γνωστό σαν «Γωνία του Ραέ», ήρθε από ένα σημείο ευαίσθητο σε μόλυνση, εξαιτίας της μεταχείρισης που υπέστη η Σινδόνη σε όλους τους αιώνες. Είναι επίσης πιθανόν ότι η πυρκαγιά του 1532 δημιούργησε μια σημαντική αύξηση στην συσσώρευση άνθρακα 14, και ως εκ τούτου να αύξησε τον ραδιομετρικό υπολογισμό.

Πρόγραμμα STURP του 1978

Τον Οκτώβριο του 1978, μία ομάδα Αμερικανών ερευνητών και τεχνικών, επικουρούμενη από δύο Ιταλούς συνεργάτες, τον Govanni Rigi (μικροαναλυτής) και τον Luigi Gonella (επιστημονικός συνεργάτης του Καρδινάλιου του Τορίνο), προχώρησε στην ανάλυση της Ιεράς Σινδόνης. Η ομάδα χρησιμοποίησε διαφορετικές τεχνικές ανάλυσης του υφάσματος, όπως φωτογραφική απεικόνιση, υπέρυθρη και υπεριώδη φασματοσκοπία, υπέρυθρη (ΙR) θερμογραφία, μέθοδο φθορισμού ακτίνων Χ, και ακτινογραφική απεικόνιση. Συγκεντρώθηκαν, επίσης, μικροσκοπικά δείγματα διαφόρων ειδών εικόνων και σημείων του υφάσματος για χημικές δοκιμές.
 Λήφθηκαν χιλιάδες φωτογραφίες και χρειάστηκαν περισσότερες από 100.000 ώρες εργαστηριακής επεξεργασίας των δεδομένων που συλλέχθηκαν, κάτι το οποίο οδήγησε στην παραγωγή περίπου τριάντα άρθρων σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά με κριτές
Τα συμπεράσματα της ομάδας ήταν τα εξής:

Με βάση τα αποτελέσματα της επεξεργασίας, 
  • οι ερευνητές απέκλεισαν την πιθανότητα η εικόνα να είναι ζωγραφισμένη.
  • Σχετικά με τις κηλίδες αίματος, η μελέτη φθορισμού ακτίνων Χ, έδειξε υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με μικροσκοπικές μελέτες, χημικές αναλύσεις και ιατροδικαστικές αναφορές για τις αποτυπωμένες πληγές οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι ανθρώπινο αίμα.
  • Η ανάλυση των επιπέδων πυκνότητας χρωματισμού της εικόνας προσώπου και του σώματος αναπαραστάθηκε σε τρισδιάστατη μορφή, η οποία έδειξε ότι η πυκνότητα της εικόνας του σώματος ήταν ανάλογη με την απόσταση υφάσματος-σώματος σε οποιοδήποτε σημείο, και ήταν παρόμοια με εκείνη ενός φωτογραφικού αρνητικού που έχει ήδη παρατηρηθεί στο παρελθόν.
Παρά τα παραπάνω συμπεράσματα, όλες οι ειδικότητες ερευνητών της ομάδας ανέφεραν στα άρθρα τους ότι υπήρχαν κάποιες λεπτομέρειες στο ύφασμα, τις οποίες δεν μπορούσαν να εξηγήσουν με τις έως τότε γνώσεις τους και οι οποίες χρειάζονταν περαιτέρω διερεύνηση. 

Κλείνοντας, σας καλώ να αναλογιστείτε όλα τα παραπάνω και ας γίνει το άρθρο τροφή για σκέψη . Τα συμπεράσματα δικά σας ! 


Συγγραφή & επιμέλεια άρθρου : Γιάννης Μπινιάρης 
Διαβάστε όλα τα άρθρα μου στο biniarisjournal.gr 

Σχόλια

Στήριξε την προσπάθεια μου μέσω PayPal

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγιά Σοφιά - Ταξίδι στα μυστικά της του Θεού Σοφίας

  Ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη (δημιουργήθηκε με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης) H  «Βασιλίς των πόλεων» , Κωνσταντινούπολη ή αλλιώς γνωστή ως Νέα Ρώμη . Η φυσική πρωτεύουσα των Ρωμιών (ως Ρωμιός προσδιορίζεται ο πολίτης της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ενώ αργότερα η ρωμιοσύνη γίνεται η ταυτότητα του Έλληνα Χριστιανού Ορθοδόξου). Είναι κτισμένη στη θέση της αρχαίας ελληνικής πόλης Βυζάντιο, που ονομάστηκε έτσι από τον Βύζαντα των Μεγάρων, ο οποίος την ίδρυσε κατά το έτος 667π.Χ . Αναβίωση με τις αγιογραφίες και τοιχογραφίες  της Αγίας Σοφίας (δημιουργήθηκε με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης) Αναμφίβολα δε, το στολίδι της Πόλης είναι η Μεγάλη Εκκλησιά . Η Αγία του Θεού Σοφία  !  Από το 537μ.Χ (ο ομώνυμος ναός του 360μ.Χ που είχε ανεγερθεί στο ίδιο σημείο, απαλλοτριώθηκε προς θεμελίωση του υπάρχοντος), μέχρι το 1453 που έγινε η δεύτερη άλωση από τους Οθωμανούς λειτουργούσε ως βυζαντινός χριστιανικός καθεδρικός ναός της Πόλης....

Άγιος Παΐσιος - Η σειρά που τόλμησε να μιλήσει για την έκτρωση και σάρωσε την τηλεθέαση

  Άγιος Παΐσιος από τα Φάρασα στους ουρανό  Η σειρά του Megga που έχει σαρώσει και κάθε εβδομάδα σταθερά είναι στην κορυφή της τηλεθέασης .  Ειδικότερα εχθές Παρασκευή , η σειρά ήρθε πρώτη με 21.5%  στο σύνολο του κοινού και 20.1% στο δυναμικό κοινο, δηλαδή τις ηλικίες  18-54 . Σε επιμέρους γυναικείο κοινό η σειρά σημείωσε ποσοστό 28,8%. Η σειρά που τόλμησε να μιλήσει για την έκτρωση  Το δέκατο επεισόδιο της σειράς "Άγιος Παΐσιος" προκάλεσε συγκίνηση και τάραξε τα θεμέλια με το δάκρυ της μάνας όταν ο Άγιος Παΐσιος της αποκάλυψε για το παιδί της το οποίο δεν είχε γεννηθεί.  Συγκεκριμένα, ο Άγιος Παΐσιος, κατά την επίσκεψή του σε νοσοκομείο, συναντά μια γραμματέα, μητέρα δύο παιδιών, και της αποκαλύπτει ότι έχει και ένα τρίτο παιδί, αναφερόμενος σε μια προηγούμενη έκτρωση που είχε κάνει. Αυτή η σκηνή προκάλεσε βαθιά συγκίνηση στους τηλεθεατές και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σχετικά με το θέμα της έκτρωσης. ​ Το πλάνο αυτό , έδωσε ηχηρό μήνυμα αναδ...

Ποιμήν (ο ιερέας)

  Η εικόνα είναι απόδοση του ποιήματος Ποιμήν (ο ιερέας) και δημιουργήθηκε με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης    Ποιμήν ( ο ιερέας) Ο αναίμακτος θύτης  Βασιλιάς και Προφήτης καλεσμένος, καλεί και αναμένει.  Ο ακάματος μύστης  της ορθόδοξης πίστης  την λαμπάδα κρατά αναμμένη.  Των αρνίων ποιμένας των υιών ο πατέρας  του Ποιμενος το ονειδος φέρει.  Μόνος μέσα σε πληθος  τετρωμένος στο στήθος  την αέναη αγάπη εκπέμπει.   Η σιγή του σοφία  η φωνή του ικεσία   Και το σώμα του ζωσα θυσία.  Ποιον θνητό άλλον βαρύνει  των ψυχών η ευθύνη;  Ποιος τους κόπους του να απαλύνει;  Παριστάμενος μόνος όπου ο έτοιμος θρόνος, όπου ένα παρών είναι ο χρόνος,  Για τα ίδια λάθη  για του κόσμου τα πάθη  ιλασμών τις δεήσεις ανάγει.  Κι ως το τέλος φυλά  την καλή παραθήκη  να αποδώσει εκεί όπου ανήκει.  Την δική του καρδιά  φλεγομένη κράτα   και «φιλώ ...