Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άγιος Παΐσιος η σειρά που έγινε πηγή και δρόσισε έναν λαό που διψά για αγιοσύνη

 

Άγιος Παΐσιος, από τα Φάρασα στον ουρανό.

 Η σειρά έγινε  πηγή και δρόσισε έναν λαό που διψά για αγιοσύνη. 

 Πράγματι διψούσαμε και δεν το γνωρίζαμε και ήταν ο Άγιος Παΐσιος με την ζωή του, όπως την ενσάρκωσε ο Προκόπης Αγαθοκλέους , που τάραξε τα νερά σε έναν κόσμο που βυθίζεται στην αμαρτία και μας θύμισε τον στόχο και προορισμό της ζωής του Χριστιανού.

Δεν είναι τυχαίο πως την Παρασκευή (11 Απριλίου) στο δυναμικό κοινό, ο Άγιος Παϊσιος σημείωσε μέσο όρο 23,7%, ανεβαίνοντας μέχρι το 28,6% στο τέταρτο 23:15 – 23:30.

Στο γενικό σύνολο, η σειρά του Mega είχε μέσο όρο 25,3% και έφτασε μέχρι το 32,5% στο τέταρτο 23:15 – 23:30. 

Το φινάλε της σειράς 

Ο Άγιος Παΐσιος, από τα Φάρασα στον ουρανό, έριξε αυλαία την Κυριακή των Βαΐων (13 του Απρίλη) και άφησε τους τηλεθεατές με γλυκόπικρα συναισθήματα . Σίγουρα θέλαμε και άλλο , όμως οι δύο κύκλοι της σειράς ήταν γεμάτοι συναισθήματα και μηνύματα που ήταν αρκετά για να μας γεμίσουν με λαχτάρα για Χριστό. 

 Ήταν μια όαση στην πνευματική έρημο την οποία καθημερινά αντιμετωπίζουμε και σε συνδυασμό με τις Άγιες ημέρες της Σαρακοστής και Μεγάλης εβδομάδας προς το Πάσχα που διανύουμε μας έδωσε μια νέα πνευματική πυξίδα.

Γιατί έγινε τόσο αγαπητή η σειρά του Αγίου Παϊσίου; 

Πάμε να δούμε τις διαφορές με τα όσα επιτάσσει η εποχή στην οποία ζούμε και όσα ο Άγιος με την κατά Χριστόν ζωή του μας διδάσκει.

Η εποχή μας σήμερα κάνει λόγο για δικαιώματα , χωρίς όμως την ευθύνη της υποχρέωσης, ανάγει την έκτρωση σε λύτρωση για την μητέρα και ονομάζει το παιδί στην κοιλιά της μάνας του "μάζα κυττάρων" .
Αντίθετα , ο Άγιος Παΐσιος, όπως αναλύσαμε και σε προηγούμενο άρθρο , διδάσκει την αγάπη για την ζωή και την ελπίδα . " Μην ακούς τι λένε " νουθετεί μια μητέρα που σκέφτεται την έκτρωση "έχε εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού "... "ένας λεβέντης θα γίνει " ... "κράτησε το παιδί και θα δεις ευλογία που θα έρθει ". 
Πόσες αλήθεια μητέρες , πόσοι πατεράδες που γίνονται γονείς και ζουν με την αγωνία και τον φόβο του αύριο έχουν ανάγκη αυτή την ελπίδα , πόσοι άραγε χρειάζονται την πρόνοια του Θεού που διδάσκει ο Άγιος με την ζωή του για να ακουμπήσουν τις έγνοιες τους και να ξεκουράσουν λίγο την ψυχή τους ;

Η κοινωνία μας περιστρέφεται γύρο από το χρήμα και τα υλικά αγαθά , καθιστώντας τον άνθρωπο υπόδουλο σε αυτά και πολίτη δεύτερης κατηγορίας αν δεν έχει αρκετά .

 Η Σειρά όμως μας θύμισε την αξία της ανθρώπινης ζωής , την σημασία της προσευχής στην ζωή μας και τον στόχο που είναι ο Χριστός ο οποίος ευλογεί, θεραπεύει και αγιάζει. 

Μάλιστα , μέσα από τον βίο του Αγίου Παϊσίου είδαμε την δύναμη της προσευχής η οποία έσωσε τον αυτόχειρα, ένα παιδί που δεν είχε δει αγάπη ούτε από την ίδια του την μάνα , έναν νεαρό που δεν είχε μάθει να σέβεται την αξία της ζωής του και ήθελε να δώσει ένα τέλος . Ο γέροντας (τότε) Παΐσιος όμως τον απέτρεψε από αυτό και τον έσωσε μέσω της προσευχής .

Μέσω της προσευχής , έδωσε το φως στο μικρό παιδί που είχε χάσει την όραση του από το υψηλό ζάχαρο . Όπως η προσευχή ήταν εκείνη που με την ισχύ της νίκησε τα δαιμόνια που ταλαιπωρούσαν τον Γιωργάκη.

Τέλος όμως το σημαντικότερο είναι πως έδειξε ότι η μεγαλύτερη μάχη για τον καθένα μας είναι αυτή με τον ίδιο του τον εγωισμό και δεν το έδειξε απλά, αλλά μας έδωσε και τα όπλα να το πετύχουμε .

Για αυτό και η σειρά μίλησε στην καρδιά του κάθε Έλληνα και κατέγραψε τέτοια αποδοχή από το κοινό αλλά και επιτυχία! 

ΕΣΥ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ;



Συγγραφή & επιμέλεια άρθρου : Γιάννης Μπινιάρης 
Διαβάστε όλα τα άρθρα μου στο biniarisjournal.gr 

Σχόλια

Στήριξε την προσπάθεια μου μέσω PayPal

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγιά Σοφιά - Ταξίδι στα μυστικά της του Θεού Σοφίας

  Ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη (δημιουργήθηκε με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης) H  «Βασιλίς των πόλεων» , Κωνσταντινούπολη ή αλλιώς γνωστή ως Νέα Ρώμη . Η φυσική πρωτεύουσα των Ρωμιών (ως Ρωμιός προσδιορίζεται ο πολίτης της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ενώ αργότερα η ρωμιοσύνη γίνεται η ταυτότητα του Έλληνα Χριστιανού Ορθοδόξου). Είναι κτισμένη στη θέση της αρχαίας ελληνικής πόλης Βυζάντιο, που ονομάστηκε έτσι από τον Βύζαντα των Μεγάρων, ο οποίος την ίδρυσε κατά το έτος 667π.Χ . Αναβίωση με τις αγιογραφίες και τοιχογραφίες  της Αγίας Σοφίας (δημιουργήθηκε με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης) Αναμφίβολα δε, το στολίδι της Πόλης είναι η Μεγάλη Εκκλησιά . Η Αγία του Θεού Σοφία  !  Από το 537μ.Χ (ο ομώνυμος ναός του 360μ.Χ που είχε ανεγερθεί στο ίδιο σημείο, απαλλοτριώθηκε προς θεμελίωση του υπάρχοντος), μέχρι το 1453 που έγινε η δεύτερη άλωση από τους Οθωμανούς λειτουργούσε ως βυζαντινός χριστιανικός καθεδρικός ναός της Πόλης....

Άγιος Παΐσιος - Η σειρά που τόλμησε να μιλήσει για την έκτρωση και σάρωσε την τηλεθέαση

  Άγιος Παΐσιος από τα Φάρασα στους ουρανό  Η σειρά του Megga που έχει σαρώσει και κάθε εβδομάδα σταθερά είναι στην κορυφή της τηλεθέασης .  Ειδικότερα εχθές Παρασκευή , η σειρά ήρθε πρώτη με 21.5%  στο σύνολο του κοινού και 20.1% στο δυναμικό κοινο, δηλαδή τις ηλικίες  18-54 . Σε επιμέρους γυναικείο κοινό η σειρά σημείωσε ποσοστό 28,8%. Η σειρά που τόλμησε να μιλήσει για την έκτρωση  Το δέκατο επεισόδιο της σειράς "Άγιος Παΐσιος" προκάλεσε συγκίνηση και τάραξε τα θεμέλια με το δάκρυ της μάνας όταν ο Άγιος Παΐσιος της αποκάλυψε για το παιδί της το οποίο δεν είχε γεννηθεί.  Συγκεκριμένα, ο Άγιος Παΐσιος, κατά την επίσκεψή του σε νοσοκομείο, συναντά μια γραμματέα, μητέρα δύο παιδιών, και της αποκαλύπτει ότι έχει και ένα τρίτο παιδί, αναφερόμενος σε μια προηγούμενη έκτρωση που είχε κάνει. Αυτή η σκηνή προκάλεσε βαθιά συγκίνηση στους τηλεθεατές και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σχετικά με το θέμα της έκτρωσης. ​ Το πλάνο αυτό , έδωσε ηχηρό μήνυμα αναδ...

Ποιμήν (ο ιερέας)

  Η εικόνα είναι απόδοση του ποιήματος Ποιμήν (ο ιερέας) και δημιουργήθηκε με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης    Ποιμήν ( ο ιερέας) Ο αναίμακτος θύτης  Βασιλιάς και Προφήτης καλεσμένος, καλεί και αναμένει.  Ο ακάματος μύστης  της ορθόδοξης πίστης  την λαμπάδα κρατά αναμμένη.  Των αρνίων ποιμένας των υιών ο πατέρας  του Ποιμενος το ονειδος φέρει.  Μόνος μέσα σε πληθος  τετρωμένος στο στήθος  την αέναη αγάπη εκπέμπει.   Η σιγή του σοφία  η φωνή του ικεσία   Και το σώμα του ζωσα θυσία.  Ποιον θνητό άλλον βαρύνει  των ψυχών η ευθύνη;  Ποιος τους κόπους του να απαλύνει;  Παριστάμενος μόνος όπου ο έτοιμος θρόνος, όπου ένα παρών είναι ο χρόνος,  Για τα ίδια λάθη  για του κόσμου τα πάθη  ιλασμών τις δεήσεις ανάγει.  Κι ως το τέλος φυλά  την καλή παραθήκη  να αποδώσει εκεί όπου ανήκει.  Την δική του καρδιά  φλεγομένη κράτα   και «φιλώ ...